Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

AHA - BHA Nedir? Neden önemlidir? Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?

03-05-2024 15:18
AHA - BHA Nedir? Neden önemlidir? Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?
Cilt sağlığı için oldukça önemli etkileri bulunan AHA-BHA açılım olarak “Alfa Hidroksi Asitler ve Beta Hidroksi Asitler” anlamına gelir. AHA-BHA krem formunda satışa sunulan ürünlerdir. AHA ve BHA daha pürüzsüz bir cilt yapısına kavuşmanızı sağlamak amacıyla, ölü deri hücreleriyle savaşan asitlerdir. Bu asit türlerine cildin ölü hücrelerden arınması, yaşlanma, güneş hasarı, koyu lekeler ve sivilce etkilerini giderme konusunda başvurulur. 
 
AHA ve BHA içeren ürünler birlikte kullanıldığında cildi nemlendirir, ince çizgileri hedef alır ve sıkı bir cilt için kolajen üretimini canlandırır. Bu sayede eşit dokulu bir cilt görünümü sunar. Cildinize bir güzellik yapmak için arayıştaysanız siz de AHA ve BHA asidi içeren cildi derinlemesine temizleyen  Aha/Bha arındırıcı temizleme jelimizi deneyebilirsiniz.
 

AHA ve BHA Asitlerinin Faydaları

 
Vücut,  yüz temizleyiciler kategorisi altında adlandırılan, cilt üzerinde birçok faydası bulunan AHA-BHA asitleri yapıcı ve onarıcı etkilere sahiptir. Genç bir görünüm için gerekli olan kırışıklık ve çizgilerin giderilmesinin yanı sıra gözenekleri temizleyerek cilde pürüzsüz bir form kazandıran AHA ve BHA asitlerinin faydaları başlıca şu şekildedir:
 
  • Cilt üzerindeki ölü hücrelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olurken, cildin daha parlak görünmesine katkıda bulunur. 
  • Ciltteki gözenek görünümünün azalmasına ve temizlenmesine yardımcı olur. 
  • Özellikle güneş ışınlarına maruz kalan ciltlerdeki ton eşitsizliklerinin giderilmesini sağlayarak canlı ve parlak bir görünüm ortaya koyar. 
  • Erken yaşlanma belirtileri, kırışıklık ve çizgilerin giderilmesine yardımcı olurken daha genç bir cilt formunun oluşmasını sağlar.
Agarta doğal cilt yenileme kremi içeriğinde bulunan doğal Aha- bha ile ciltteki ton eşitsizliklerini gidermeye, cildi yenilemeye ve aydınlık bir cilt oluşmasına destek olur.

AHA Nelerde Bulunur?

 
AHA asitleri sütte, şeker kamışında ve pek çok farklı meyve çeşidinin içerisinde bulunur. Asidik yönü ağır olan turunçgiller ve süt içerisinde bulunan laktoz gibi birçok farklı gıda çeşidinin içerisinde bulunan AHA asitleri, elde edildiği yere göre değişkenlik gösterir. 
 

AHA Asit Türleri Nelerdir?

 
AHA asitlerinin en bilinen ve dermatolojik ürünlerde kullanılan başlıca 7 farklı türü mevcuttur. Bu türler gerek elde edildikleri besinlere gerekse içeriğindeki bileşenlere bağlı olarak farklı tıbbi vakaların tedavilerinde kullanılır. Elde edildiği besinlere göre AHA asitleri şu şekilde sıralanabilir:

Glikolik Asit: Şeker kamışından elde edilir. 
Laktik Asit: Sütten elde edilir.
Sitrik Asit: Turunçgillerden elde edilir.
Malik Asit: Armut ve elmadan elde edilir.
Tartarik Asit: Üzüm ve vişneden elde edilir.
Fitik Asit: Pirinçten elde edilir.
Mandelik Asit: Acı bademden elde edilir.
 
 
 

AHA Faydaları Nelerdir?

 
AHA asitlerinin sağladığı en büyük fayda, cildi ölü derilerden arındırıp güneş hasarı gören ve canlılığını yitiren ciltleri eski formuna kavuşturmaktır. Glikolik asit cildin üst tabakasında birikmiş ölü hücreler arasındaki bağın gevşemesine katkıda bulunur. AHA asitleri ise bu ölü tabakayı kaldırıp yerine daha canlı, sağlıklı ve yenilenmiş bir cildin ortaya çıkmasını sağlar. Bu sayede  cilt serumu ya da nemlendirici gibi ürünler, cildin alt katmanlarına daha kolay bir şekilde ulaşır. Daha birçok faydası bulunan AHA asitlerinin cilt bakımında üstlendiği roller şu şekildedir:
 
  • Ciltteki ton eşitsizliklerinin giderilmesini sağlar.
  • İnce çizgi ve kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcı olur.
  • Cildi ölü tabakalardan arındırdığı gibi, nemlendirici etkileri de bulunur.
  • Cildin daha parlak ve canlı olmasını sağlayan AHA asitleri akne oluşumunu engeller.
 

AHA Nasıl Kullanılır?

 
AHA asitleri doğrudan kullanılmaması gereken ürünlerdir. Hatta öyle ki profesyonel olmayan kişilerin AHA asitlerini seyrelterek kullandığı durumlarda ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı gözlemlenmiştir. Dolayısıyla doktor onayı aldıktan sonra dikkatli bir şekilde kullanılması gereken bu kimyasalları sadece klinik eksfoliasyon işlemleri ya da cilt bakım ürünleri ile kullanmak önemlidir. 
 

BHA Nelerde Bulunur?

 
BHA asitleri doğal olarak söğüt kabuğunda ve huş ağacında bulunmasının yanı sıra yağ bazlı besinlerden de elde edilen bir üründür. Toplamda 3 farklı çeşidi bulunan ve nemlendirici etkilere sahip olan BHA asitleri aynı zamanda akne tedavilerinde de tercih edilir.
 

BHA Asit Türleri Nelerdir?

 
Elde edildiği yere göre BHA asit türleri şu şekildedir:
 
Salisilik Asit: Söğüt ağacından elde edilen bu asit akne tedavilerinde kullanılır.
Linoleik Asit: Birçok bitkisel yağın içerisinde bulunan linoleik asit yağlı ve karma ciltlerin nemlendirilmesi için tercih edilir. 
Oleik Asit: Zeytinyağı, avokado ve badem yağında bulunan oleik asit yoğun etkisiyle cilt üzerinde nemlendirici etkiye sahiptir. 
 
 

BHA Faydaları Nelerdir?

 
Yağlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan cilt sorunlarına karşı BHA asitleri ciddi bir etki göstererek ilgili sorunların iyileştirilmesine yardımcı olur. AHA asitlerinde olduğu gibi BHA asitleri de nemlendirici özelliklere sahiptir. Hatta bu etki sayesinde cildin su tutmasına yardımcı olan BHA asitleri cildin genç bir görünüme ulaşmasına katkı sağlar. Daha birçok faydası bulunan BHA asitlerinin cilt sağlığı üzerindeki etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz;
 
  • Siyah nokta ve gözenek sorunlarının çözümünde tercih edilir.
  • Cilde tazelik ve parlaklık kazandırır. 
  • Kolajen üretimini hızlandırarak ciltteki sarkmaların önüne geçer. 
  • Ölü hücreleri arındırma etkisine sahiptir.
Agarta Aha/ Bha içeren peeling etkili kırmızı serumumuz cildi ölü hücrelerden arındırarak cildin yenilenmesine yardımcı olur.

BHA Nasıl Kullanılır?

 
BHA asitlerinin cilt bakım amacıyla kullanımı, ancak klinik işlemler ve kozmetik ürünler aracılığıyla olumlu sonuçlar doğurur. Üstelik AHA’larda olduğu gibi BHA asitleri de cildi güneş ışınlarına karşı hassas bir hale getirebilir. Bu yüzden güneş koruma faktörü açısından zengin bir nemlendirici ile kullanılması önerilir.Agarta doğal güneş kremini bu ürünleri kullandıktan sonra kullanmayı unutmayın.

 

AHA mı BHA mı? Aralarındaki Farklar Nelerdir?

 
AHA-BHA nedir? Sorusundan sonra en çok merak edilen şey olan bu ikili arasındaki farklardır. Zira AHA asitleri suda çözünürken BHA asitleri ise yağda çözünen bir içeriğe sahiptir.
 
Aynı zamanda AHA’ların etki alanı daha çok cildin üst kısımlarıyken BHA asitleri derinlerdeki sorunlar için mücadele eder. Sizler de cildinize yapacağınız ufak dokunuşlarla çok daha canlı ve zinde görünen bir cilde kolayca sahip olabilirsiniz.


Agarta Bitkisel Kozmetik ile sağlıklı bir cildin keyfini çıkarmaya hemen başlamak için TIKLAYINIZ!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.