Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Pişik Nasıl Önlenir?

02-08-2024 16:48
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Pişik Nasıl Önlenir?

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Pişik Nasıl Önlenir?

4- 15 ay arası bez takan bebeklerde sıklıkla karşılaşılan problemlerden birisi pişiktir. Pişik Nedir? Bebeklerin bez etrafında ciltlerinde oluşan tahriş ve kızarıklık durumudur. Pişik şiddetli duruma geldiğinde iltihaplı hale gelir ve yayılır.Kalçada, genital bölge etrafında ve göbeğe doğru yayılan kırmızı kabarcıklar görünüyorsa muhtemelen bebeğinizin cildi pişik olmuş demektir.Bu durum bebeğin huzursuz olmasına, ağlamasına hatta iştah kaybı yaşamasına neden olabilir.

Bebeklerde Pişik Neden Olur?

Yeni doğan bebeklerde ve bez kullanılmaya devam edilen dönemde sıklıkla karşılaşılan bebek bezi pişiği bebek cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.İlk olarak ebevelerin bu konuda yeterli ve doğru bilgiyi öğrenmeleri önlem alamadıkları takdir de bir dermatoloğa başvurmalar önemlidir.Peki bebeklerde bebek bezi pişiği neden olur? Yazımızın devamında sizi bilgilendirelim...
  • Bebek bizinin ıslak olarak uzun süre bebeğinizin cildine temas etmesi,
  • Bebek bezi vücutda uzun süre alması ve çok fazla sürtünme durumunda tahrişe yol açması,
  • Annenin ilaç kullanması ve bebeği emzirmesi,
  • Bebeğin idrar veya dışkısınınuzun süre tenine temas etmesi,
  • Beeğin bakteriyel enfeksiyon durumu, 
  • Bebeğin besin alerjisi olması,
  • Kullanlan bebek bezine yada yeni kıyafetlere bebeğinizin cildinin tepki vermesi,
  • Bebeğin parfüm ve deterjan alerjisi

Bebeklerde Pişik Nasıl Önlenir?

  • Öncelikli olarak bebek bezini değiştirmeden önce ve sonra ellerinizi mutlaka temiz tutmalısınız

  • Pişik oluşumunun en önemli nedenlerinde biri bebek bezinin ıslak olarak bebeğin tenine temas etmesidir. Bu nedenle bebek bezini sık sık değiştirmeli o bölgeyi kuru tutmaya özen göstermelisiniz.

  • Bebeğin dışkı ve idrarını yaptıtan sonra bekletmeden bez değişimi yapmak pişik oluşumunu önlemede etkin bir yöntem olacaktır.

  • Bebeğin poposunu sade su ve pamuk yardımı ile temizleyebilirsiniz. Kullandığınız pamuk yada ıslak mendillerin yumuşak olmasına dikkat edilmelidir.

  • Kulanılan ıslak mendillerin parfüm veya alkol içeren ürünler olmamasına özen göstermelisiniz.

  • Bebeğe yeni bir bez takmadan önce bölgenin yeterince temizlenmiş ve kuru olduğunda emin olmalısınız.

  • Alt değişimi yaparken az miktarda bebek pudrası kullanmak bez sürtünmelerinden kaynaklanan pişiğin önüne geçmeye yardımcı olabilir.

  • Bebek bezinin çok sıkı bağlanması hava akışın engellediğinden pişik oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle bebek bezini çok sıkı bağlamamaya dikkat edebilirsiniz.

  • Bebek bezini yıkanabilir tercih ediyorsanız, deterjan seçerken hipoalerjenik deterjanlar kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Bebeklerde Pişik Tedavisinde Doğal Yöntemler ve Pişik Kremi

Bebeklerde meydana gelen pişikler yukarıda da bahsettiğimiz gibi genellikle kullanılan bebek bezleri ve  alkol ve paraben içerikli ıslak mendiller nedeniyle ya da bebeğin altının uzun süreli ıslak ve havasız kalmasından dolayı meydana gelmektedir. Bebeklerde pişik problemi sık karşılaşılan bebeği huzursuz eden bi problemdir. Ancak yukarıdaki maddelere dikkat edilirse ve doğal pişik kremi kullanılırsa 3-4 gün gibi kısa sürede pişik kendiliğinden geçebilir. Bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassas ve yumuşak olduğundan kullanılan ürünlerin doğal olmasına dikkat edilmelidir.
Agarta Doğal Pişik kremi bebeğinizin hassas cildi için geliştirilmiş %100 doğal bebek pişik önleyici kremdir. İçeriğinde bulunan çinko oksit, Aynısefa yağı, badem yağı jojoba yağı, e vitamini ve panthenol pişiğin kısa sürede rahatlatılması için oluşturulmuş en doğal ve en etkili içeriklerin toplamından oluşmaktadır.

Çinko Oksit İçerir

Agarta doğal pişik kremi çinko oksit içermektedir. Çinko oksit, bebek bezi ile bebeğin teni arasında bariyer oluşturmaktadır.Çinko oksit  bebek bezi kızarıklığı, kaşıntı gibi cilt durumlarını tedavi etmek kullanılır.Çinko oksit içeren ürünler pişiği en hızlı geçiren tedavi ürünleridir.

Aynı Sefa Yağı 

Aynı sefa yağı pişiğe iyi gelir mi? Ayni sefa bitkisi bebeğin tahriş olmuş cildini onarmada e etkili doğal yağardan bir tanesidir. Bebeğin pişikten iltihaplanan cildini hızlıca onarmaya yardımcı olur. Pişiğin oluşturduğu yanma hissini alır. Ayrıca doğal bir mikrop gidericidir.

Jojoba Yağı

Jojoba yağı pişiğe iyi gelir mi? Jojoba yağı yüksek nem tutma kapasitesi sayesinde bebeğinizin cilt nemini korur.Kayganlaştırıcı etkisiyle sürtünmeye bağlı oluşabilecek pişik oluşumun önler.Bebeğinizin cildinde leke oluşmunu önler ve doğabi iltihap gidericidir.

E vitamini 

Agarta doğal pişik kremi e vitamini içerir.E vitamini pişik oluşumunu önlemede bebeğinizin bez bölgesindeki oluşan kızarılığı geçirmek kullanılır. Ciltteki yaraların iyileşme sürecini destekler.

Panthenol

Panthenol pişik oluşumunu önlemek için kullanılan bebeğinizin cilt bariyerini güçlendiren bir içeriktir. Cildini dış etkenlere karşı korur.Cildin uzun süre nemli kalmasına yardımcı olur.

Agarta Pişik Kremi paraben, alkol, parfüm, sls içermez.İçeriği tamamen doğal yağlardan oluşmaktadır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.