Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Siyah Sarımsak Şampuanının Saça Faydaları Nelerdir?

09-08-2024 17:33
Siyah Sarımsak Şampuanının Saça Faydaları Nelerdir?

Siyah Sarımsak Nedir?

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz siyah sarımsak, taze sarımsağı fermente edilmiş halidir. Uzak doğu Ülkelerinde üretimi eskilere dayanan siyah sarımsak Çin ve Güney Kore'de kadınların güzellik sırlarından bir tanesidir. Ülkemizde de artık daha kolay ulaşılabilir hale gelen siyah sarımsağın beyaz sarımsaktan farkı nedir? Normal sarımsağı genellikle yemeklerimizde ve soslarımızda kullanarak tüketebiliriz. Faydaları saymakla bitmeyen sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendiren şifa kaynağı besinlerimizdedir. Taze sarımsağın belirli sıcaklıkta kurutularak fermente edilmesi içerisindeki nem oranının azaltılması ile siyah sarımsak elde edilir. Böylelikle içerisindeki vitamin ve mineralleri kaybetmeden normal sarımsağa göre kokusuz ve tat olarak daha yumuşak bir sarımsak çeşidi ortaya çıkar. Siyah sarımsak ile beyaz sarımsak arasındaki en büyük fark siyah sarımsağın kokusuz olmasıdır sağlıklı olan fermantasyon süreci siyah sarımsağın normal sarımsağa göre besin değerlerinde artışa neden olmaktadır.

Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

1-Yüksek Antioksidan İçeriği; Siyah sarımsak normal taze sarımsağa göre daha fazla antioksidan içermektedir. Bu özelliği ile hücrelerin yenilenmesi, stres ve yorgunluğa karşı iyi gelmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve uykusuzluk problemine fayda sağladığı bilinmektedir.
2- Kalp ve Beyin Sağlığına Koruyucu Etkisi; Araştırmalar yüksek antioksidan özelliği nedeni ile kara sarımsağın beyin hücrelerine iyi geldiğini ve hücre hasarlarına karşı koruyucu etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.
3-Kan şekeri ve Yüksek Tansiyonu Dengede Tutmaya Yardımcıdır; Siyah sarımsak kan şekerini dengede tutmaya ve şeker hastalığına karşı da koruyucu etkisi vardır.
4- Kansere Karşı Vücudu Korur; Siyah sarımsak (kara sarımsak) Hücre yenileyici özelliği ile anti kanser şifa kaynağı besin olarak bilinmektedir.
5- Saç Köklerinin Besler ve Saç Dökülmesine Engel Olur.
  Bunların dışında karaciğer sağlığına, öksürük, bronşit gibi üst solunu yolu enfeksiyonlarına, regli sancılarına, kas spazmlarına ve sindirim sistemine karşı faydaları olduğu alternatif tıp da önemli bir besin olan siyah sarımsak günün her saatinde tüketilebilir. Yemeklerinize soslarınıza, makarnalarınıza taze sarımsağa alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Siyah Sarımsak Nasıl Tüketilmeli? Siyah Sarımsağın Yan Etkisi Var Mı?

Siyah sarımsak doğal bir besindir. Ancak doğal besinlerinde kullanılırken yeterli ve doğru miktarda kullanılması önemlidir. Uzmanlar tarafından günde 4 gr dan fazla tüketilmemesi gerektiği söylenilmektedir. Fazla tüketilen siyah sarımsak bulantı, kusma, tansiyon üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. Bu da baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlar da gösterebilir. Bu nedenle sağlık durumunuz ve biyolojik özelliklerinize göre gereğinden fazla tüketmeden bu şifa kaynağından yararlanabilirsiniz.

Siyah Sarımsağı Saça Faydaları Nelerdir?

Normal sarımsak içerisinde bulunan vitamin ve mineraller yüzyılladır saç dökülmesinin önüne geçebilmek için kullanılan doğal ve etili bir bir yöntem olarak bilinmektedir. Normal sarımsaktan neredeyse iki kat fazla antioksidan değerine sahip olan siyah sarımsak Selenyum ve C vitamini yönünden zengindir. Siyah sarımsağın içerisinde bulunan kalsiyum, fosfor, B1 vitamini C ile E vitamini saçı beslerken bir yandan yeni saç oluşumunu destekler. Saç dökülmesine karşı siyah sarımsak kullanımı saç sağlığı için taşıdığı vitamin ve mineraller nedeni ile önemlidir.
 Siyah sarımsağın saça faydaları arasında belki de en çok bilinenlerin başında, kepeğe karşı etkisi yer almaktadır. Siyah sarımsağın içerinde bunan allisin saç derisinde oluşan kepeği temizlemede ve yeni kepek oluşumunu engellemede etkilidir. 
 Siyah sarımsak antimikrobiyal etkisi sayesinde, saç derisinde bakteri ve mikrop oluşumunu engeller, saç derisinin temizlenmesinde saç derisindeki gözeneklerin derinlemesine temizlenmesinde oldukça faydalıdır.

Siyah Sarımsak Şampuanının Saça Faydaları Nelerdir?

İnsan sağlığı üzerinde faydaları saymakla bitmeyen siyah sarımsağın saç sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olduğundan yazımızda sizlerle paylaştık. Agarta bitkisel şampuanlarda siyah sarımsak özünü şampuanların içeriğinde görmek mümkündür. Saç dökülmesi ve yeni saç oluşumunu destekleyen siyah sarımsak özlü agarta şampuan hem kadınların hem erkeklerin kullanabileceği içeriği keratin ve bitkisel yağlar ile desteklenmiş doğal şampuandır. Özellikle erkeklerin saç ekiminden sonra kullanabileceği agarta siyah sarımsak özlü şampuan içeriğinde paraben, SLS, tuz ve silikon içermez.Doğal Siyah sarımsak özlü şampuan doğal bir temizleyicidir. Saç derisinde oluşan kaşıntı ve kızarıklığı önler. Sağlıklı saç derisinde saç uzaması hızlanır.
Siyah sarımsaklı Şampuan seçerken kullanılan ürünün temiz içerikli olması çok önemlidir. Agarta siyah sarımsak şampuanı kullanarak temiz ve sağlıklı bir saç derisine böylelikle sağlıklı uzayan saçlara kavuşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.