Kantaron bitkisi (Hypericum perforatum) Hyperaceae familyasından bir bitki olup dünyada ılıman ve tropik iklimde kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Oval uzun yaprakları olan ve sarı ya da mavi çiçeklere sahip çalı şeklinde bir görüntüsü vardır .Bitkinin yaprakları ve çiçeğinden elde edilen kantaron yağının Antik Yunan’a kadar uzanan yüzyıllardır şifa kaynağı kabul edilen bir kullanım geçmişine sahiptir. Antibakteriyel, antioksidan ve anti viral özelliklere sahip olan kantaron yağı özellikle yanık ve yaraların tedavisinde etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bitkinin taze çiçek ve yapraklarından elde edilen yağın rengi sarı, kurutulmuş çiçek ve yapraklardan elde edilen yağın rengi ise kırmızıdır.
Soğuk sıkım kantaron yağının içerisine uzun süre boyunca ozon enjekte edilmesiyle ozonlanmış kantaron yağı elde edilmektedir. Soğutularak saklanan bu yağın en önemli özelliği uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilmesidir. Ozonlanmış yağ kan dolaşımını hızlandırarak uygulanan bölgelerde, yaşlı hücrelerin ölmesi,yeni hücrelerin oluşmasını sağlar.
Ozonlu Kantaron Yağı, içerdiği ozon sayesinde cildin yenilenme sürecini hızlandırarak iz ve lekelerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Cilt için yenileyici, onarıcı, leke ve iz karşıtı etkileri vardır. Hücrelere oksijen taşıyarak çevresel faktörlerden korur. Antioksidan özelliğiyle cildin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya destek olur.
Antibakteriyel özelliklere sahip olduğu kanıtlanan kantaron yağı, iltihap önleyici etkisi sayesinde cilde uygulandığında küçük yaralar ve cilt tahrişleri ile ilgili semptomların hafiflemesine yardımcı olmaktadır.